Rekreacija in prireditve


Vas Topol, oziroma v javnosti bolje poznana kot Katarina nad Ljubljano, je s svojimi 740 metri nadmorske višine, ravno pravšnja destinacija za prijeten pobeg iz megle, ki straši v kotlinah. V šali lahko rečemo, da imamo tudi pri nas »morje«, saj so temperature in naklonjenost sonca zaradi inverzije mnogokrat prijaznejše kot v dolini. Naš slogan ni brez razloga »BLIŽJE SONCU«. Ob jasnem in sončnem vremenu se Vam pogled razvije vse do Krima. Katarina je prežeta s prelepimi peš potmi,  zato se bo za vsakega našlo kaj primernega, tako za Vas, kot tudi za Vaše štirinožne prijatelje. Za tiste, ki imajo radi krajše sprehode, lahko obiščejo cerkev Sv. Katarine, ki jo od naše hiše oddaljena le 5 minut, po želji pa se lahko udeležite tudi nedeljske svete maše. Ostali, ki bi si radi malo bolje razmigali kosti, se lahko podajo do cerkve Sv. Jakoba (806 m), ki je oddaljena približno 20 minut zmerne hoje, trud pa je v celoti poplačan s prelepim pogledom na Gorenjsko ter Alpami v ozadju. Tik nad našo gostilno se nahaja fitnes v naravi, kjer si po naporni hoji lahko krepite telo z najlepšim pogledom na našo prestolnico in okoliške hribe. Najbolj zagnani pa se lahko podajo na Tošč (1021 m), Grmado (899 m) ali kateri drugi višji vrh v Polhograjskih Dolomitih.

Zaradi raznolikosti terena, so naši kraji raj za gorske kolesarje. Ves trud in napor, je poplačan z nepozabnim spustom v dolino. V sodelovanju z Kolesarskim klubom Medvode, že vrsto let organiziramo akcijo                »60 vzponov na Katarino«, ki se začne meseca marca, zaključek pa je v mesecu oktobru, s pogostitvijo v naši gostilni Na vihri. V juniju pa se lahko udeležite tudi »Dirke na Katarino«, ki ima cilj pred našo gostilno. Več informacij lahko dobite na spletni strani Kolesarski Klub Medvode in na spletni strani Občine Medvode.

V oktobru organiziramo tudi »Kostanjev piknik«. Takrat si lahko privoščite pečen kostanj in mošt, Tudi potopisna predavanja so del naših dogodkov.  Občasno pa organiziramo tudi ostala praznovanja, kot so martinovanje, pustovanje in silvestrovanje. Informacije in rezervacije: 041/561 – 059.

V spomladanskem času (april) in v jesenskih dneh (september) organiziramo tržnico VIHRA, kjer vam lokalni pridelovalci hrane predstavijo svoje izdelke pod našim toplarjem. Možen je tudi nakup, dogajanje pa je začinjeno z mnogimi brezplačnimi degustacijami ter peko krompirja v žerjavici.